donderdag, 17. november 2011 - 22:16

Inwoner Roden aangehouden na overval Qbuzz

Roden

Een 23-jarige inwoner uit Roden is vorige week aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een lijnbus op vier november, dit heeft de politie donderdag bekend gemaakt.

Die bewuste vrijdagavond had een 59-jarige buschauffeur in Nieuw Roden de laatste passagier afgezet en reed via de Stinsenweg richting Roden. Bij een bushalte op de Stinsenweg stopte de bus om een persoon in te laten stappen. Een jongeman met een sjaal voor zijn mond stapte de bus in en bedreigde direct de chauffeur met een mes. Hij eiste geld. De chauffeur wist de overvaller echter de bus uit te werken waarna deze zonder buit op de vlucht sloeg.

Vrijgegeven beelden van een camera uit de bus lieten een duidelijk beeld zien van de overvaller. Medewerkers van de politie herkenden de overvaller als een inwoner van Roden. Hierop is 23-jarige man aangehouden.

De jongeman bekende tijdens het onderzoek naar deze overval ook nog een andere overval op een bus in 2010 aan de Kastelenlaan te Roden. Deze overval vond op 20 september 2010 plaats en daarbij wist de overvaller een geldbedrag buit te maken. De 23-jarige verdachte zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):