dinsdag, 13. september 2011 - 16:13 Update: 18-09-2018 21:24

Judoleraar aangehouden op verdenking van misbruik leerlingen

Rotterdam

Rechercheurs van de jeugd- en zedenpolitie van het korps Rotterdam-Rijnmond hebben maandagochtend in zijn woning in Rotterdam een 58-jarige man aangehouden op verdenking van seksueel misbruik.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in de judoschool van de man en tijdens buitenlandse reizen van de wedstrijdselectie van de school.

Een paar weken geleden kreeg de politie een melding van een inmiddels 23-jarige jongeman dat hij door zijn toenmalige judoleraar zou zijn misbruikt vanaf zijn 14e. Volgens de jongeman waren er meer mogelijke slachtoffers. Sindsdien heeft de politie met enkele anderen, nu allemaal meerderjarig, gesproken.

Volgens de melders waren zij allemaal lid van de wedstrijdselectie van de judoschool. Het misbruik zou zijn begonnen toen zij een jaar of 12 waren. De man geeft overigens nu geen les meer.

Maandag is de man in zijn woning aangehouden. Bij doorzoekingen in zijn huis en in de sportschool zijn goederen in beslag genomen. De man wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt voortgezet.

De ouders van de huidige minderjarige selectieleden in de leeftijd van 12 tot 18 zijn dinsdag per brief uitgenodigd voor een besloten bijeenkomst dinsdagavond in het kantoor van de deelgemeente IJsselmonde. Daar zullen politie en openbaar ministerie een toelichting geven op de zaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: