zaterdag, 19. februari 2011 - 22:38 Update: 08-07-2014 1:00

Junker boort titeldroom Groningen de grond in

Groningen

[ELF-Voetbal] FC Groningen moet het landskampioenschap definitief uit het hoofd zetten. In de eigen Euroborg werd de noordelijke ploeg met liefst 1-3 verslagen door Roda JC Kerkrade. Mads Junker scoorde alle goals.

Bovendien krijgt Groningen te maken met fysieke ongemakken voor belangrijke spelers. Topscorer Tim Matavz moest zaterdagavond verstek laten gaan vanwege een liesblessure. Al vroeg in de wedstrijd vielen Petter Andersson en Fredrik Stenman uit met blessures. Omdat coach Pieter Huistra ontevreden was met het functioneren van invaller Oluwafemi Ajilore, werd de Nigeriaan in de pauze naar de kant gehaald en was Huistra al vroeg door zijn wissels heen.

Groningen speelde zeer onrustig en daar profiteerde Roda JC Kerkrade optimaal van. Na een vreemd uitgevoerde hoekschop opende Junker al vroeg de score. Na rust werd de Deense spits op maat bediend door uitblinker Ruud Vormer en passeerde hij Luciano andermaal. Zijn derde goal scoorde Junker op aangeven van Willem Janssen, die ook bij de 1-0 de assist had gegeven.

Aan de overkant verrichtte doelman Tyton een aantal knappe reddingen. De Poolse keeper hield Jonas Ivens en Nicklas Pedersen van zekere treffers af. In de slotfase pakte Tyton bovendien een penalty van Andreas Granqvist. Vorige week deed hij hetzelfde toen Mounir el Hamdaoui vanaf elf meter aanlegde.

Pas drie minuten voor tijd scoorde Pedersen de eretreffer voor Groningen. In de blessuretijd frommelde Boldizsar Bodor de vierde Limburgse treffer binnen.