zondag, 31. juli 2011 - 17:24 Update: 08-07-2014 0:57

Koeman verliest bij debuut als trainer Feyenoord

Rotterdam

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft zondag de oefenwedstrijd tegen Málaga met 0-2 verloren. Ronald Koeman debuteerde als hoofdtrainer van de Rotterdammers, die in de voorbereiding nog ongeslagen waren. In De Kuip tekenden Monreal en Kris voor de treffers.

Feyenoord moest aantreden zonder Diego Biseswar, de aanvaller kampt met een buikblessure. In de eerste helft ging het duel gelijk op. De grootste kans was voor de Spaanse ploeg na een fout van Stefan de Vrij. Ruud van Nistelrooij was even later wel trefzeker, maar deed dat in buitenspelpositie. Feyenoord combineerde op het middenveld bij vlagen aardig, maar was aanvallend onmachtig.

Vlak na rust kwam de ploeg van trainer Manuel Pellegrini op voorsprong. Linksback Monreal zag zijn voorzet pardoes achter doelman Erwin Mulder bij de tweede paal binnen vallen. Feyenoord ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar Ron Vlaar, Leroy Fer, Jordy Clasie en Karim El Ahmadi hadden het vizier niet op scherp staan.

Málaga kwam vijf minuten voor tijd op een 0-2 voorsprong. De voorzet van Julio Baptista leek een makkelijke prooi voor Mulder, maar de sluitpost liet de bal glippen, waarna Kris het duel op slot gooide. Het duel met de Spanjaarden betekende de generale repetitie voor Feyenoord, dat vrijdag de Eredivisie opent tegen Excelsior.