maandag, 31. januari 2011 - 16:54

Man opgepakt voor seksueel misbruik en mensenhandel

Millingen aan de Rijn

Maandagochtend heeft het Team Opsporing Mensenhandel van de politie een 46-jarige man aangehouden op verdenking van seksueel misbruik en mensenhandel. Meerdere vrouwen deden aangifte tegen de man.

De politie ontving een aangifte van mishandeling tegen de man en stelde een onderzoek in. Rechercheurs stelden al snel vast dat de mishandelingen veelvuldig en over een langere periode hadden plaatsgevonden. Daarnaast bleek dat het niet alleen om mishandeling ging maar ook om seksueel misbruik en mensenhandel.

Onderzoek
Het onderzoek breidde zich uit en meer slachtoffers deden aangifte tegen de man. De politie ontving in totaal drie aangiften. Eén van de slachtoffers heeft mogelijk aan de mishandelingen blijvend letsel opgelopen.

Verkracht
De vrouwen verklaren door de 46-jarige man uit Millingen aan de Rijn verkracht te zijn en / of werden gedwongen zich te prostitueren in een seksinrichting (club) in Duitsland. Ook werden de vrouwen door de man ingezet binnen de escort branche. Daarbij buitte de man de vrouwen financieel uit.

Meer aangiften
Omdat het voor veel slachtoffers uit angst of financiële gevolgen moeilijk is om aangifte te doen, sluit het onderzoeksteam niet uit dat er nog meer aangiften van verkrachting en mensenhandel zullen volgen nadat de man is aangehouden. De man is overgebracht voor verhoor naar het hoofdbureau van de politie in Nijmegen.
Provincie:
Tag(s):