dinsdag, 4. januari 2011 - 12:22

Nationale Recherche heeft veel vragen over liquidaties

Hoek van Holland

Het programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de gewelddadige dood van Onno Kuut, die in maart 2009 levenloos in de duinen bij Hoek van Holland is gevonden. De politie heeft nog veel vragen rondom zijn dood.

De Nationale Recherche onderzoekt onder leiding van het Landelijk Parket naast deze moordzaak onder andere ook een poging tot liquidatie in de Andries Vierlinghstraat in Amsterdam in augustus 2009.

De politie wil ook meer duidelijkheid krijgen over andere liquidaties. Het gaat om de liquidatie van de 34-jarige August Adjoeba in 2008 die voor zijn flat in Amsterdam werd doodgeschoten. Verder zijn in februari 2009 twee mannen vermoord gevonden bij een pannenkoekenhuis langs de A4 ter hoogte van Leiderdorp. Dat waren de 30-jarige Boneka Belserang en de 33-jarige Yassin Chakor.

Anderhalve maand na de moorden bij het pannenkoekenhuis is het lichaam van de 30-jarige Kuut in het duingebied gevonden. Vrij snel was duidelijk dat ook hij door een misdrijf om het leven was gekomen. Onno Kuut bleek bij de sectie op zijn lichaam eenzelfde opvallende Chinese tatoeage te hebben als de aangehouden verdachten van de poging tot liquidatie in Amsterdam.

De hoofdofficier van justitie van het Landelijk Parket heeft beloningen van 20.000 en 30.000 euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot de oplossing van de liquidaties
Provincie:
Tag(s):