zondag, 24. april 2011 - 21:28 Update: 08-07-2014 0:59

NEC kan play-offs wel vergeten

[ELF-Voetbal] NEC kan de play-offs wel uit haar hoofd zetten. De ploeg van Wiljan Vloet verloor na een matig potje met 3-1 van FC Groningen, waardoor het gat tot plaats acht is gegroeid tot vijf punten.

De Nijmegenaren begonnen nog aardig aan het duel in de Euroborg met een grote kans voor Lorenzo Davids. De middenvelder was mee opgestoomd en kreeg de bal van Björn Vleminckx op een presenteerblaadje. Davids mistte echter voor open doel en zette daarmee de toon bij zijn ploeg.

NEC was slordig, Groningen oogde ijverig en kwam ook op voorsprong. Een geplaatste schuiver van Thomas Enevoldsen zorgde voor de 1-0. De bezoekers kwamen snel weer langszij via een bijna identieke treffer van Niki Zimling.

Misschien was het de hitte, maar beide ploegen kwamen na de rust moeilijk op gang. Pas diep in de tweede helft viel de beslissing. Een vervelende terugspeelbal van Cayfano Latupeirissa op Jasper Cillessen werd niet goed verwerkt door de doelman en van een meter of 25 volleerde Dusan Tadic de 2-1 binnen. Tim Matavz maakte in de laatste minuut ook nog de 3-1 door een goede vooractie van Petter Andersson af te ronden.