vrijdag, 25. februari 2011 - 18:37

Plan voor natuur heeft onzekere toekomst

Meer landbouwgrond omzetten naar natuur. Die natuur laten beheren door particulieren. Dat is het idee achter het plan van de Dienst Landelijk Gebied. DLG is onderdeel van het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie. Ze maakte het plan in opdracht van de provincie Fryslân. Het werd donderdag aangeboden aan gedeputeerde Hans Konst. Het rijk wil flink bezuinigingen op natuur. Daarom nam Konst het plan met gemengde gevoelens in ontvangst.

Gedeputeerde Hans Konst: “Wy hawwe minsken om ús hinne mei de fuotten yn de klaai. Minsken dy’t ree binne om te wurkjen. Om Fryslân de moaiste provinsje fan Nederlân wêze te litten. En moaie wurden yn de praktyk wier meitsje. It rapport fan DLG kin ús in stik tichteby de realisaasje fan partikulier natuerbehear bringe. We hawwe no allinnich noch in regear nedich dy’t Fryslan ek moai hâlde wol!”

In het rapport staan aanbevelingen die particulier natuurbeheer gemakkelijker moet maken. Zoals betere informatie via een buro particulier natuurbeheer. En heldere doelstellingen op het vlak van particulier natuurbeheer. Zo moet een commissie aan de slag om nog een kleine 3000 voetbalvelden aan natuur door particulieren te laten beheren. Gedeputeerde Hans Konst: “Bleker hat de boel wol op slot goait mar komt noch net mei it wetter foar de dokter. Dat moat no gau feroarje. Dan soargje wy foar de natuer!”
Provincie:
Tag(s):