donderdag, 31. maart 2011 - 18:31

Programma Koninginnedag bekend

Thorn/Weert

De plaatsen Thorn en Weert hebben donderdag het programma bekend gemaakt voor Koninginnedag 2011. Koningin Beatrix en haar familie brengen op 30 april een bezoek aan beide Limburgse gemeenten. De Koninklijke familie bezoekt eerst Thorn (om 10.00 uur) en daarna Weert (om 12.00 uur). Beide gemeenten hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan het uitstippelen van de Koninklijke route én het programma langs die route.

Thorn
De Koninklijke familie arriveert om 10.00 uur in Thorn. Bij de Waterstraat start de Koninklijke route door duizend jaar geschiedenis in de historische kern van Thorn. Een wandeling in woord, beeld en vooral in klank. “Alle ingrediënten van Thorn zijn aanwezig: cultuur, historie, muziek en de traditionele Koninginnedagviering. Maar vooral ook de energie en het enthousiasme van onze inwoners. Ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties: ze doen allemaal mee”, aldus burgemeester Strous (gemeente Maasgouw).

Weert
Na het bezoek aan Thorn arriveert het Koninklijk gezelschap rond 12.00 uur in Weert. Bij het Stadspark start de Koninklijke route en voert langs paarden (grote veld), traditionele schutterijen (kleine veld), (top)sporters en scholieren (Biest), een cultuurplein (Oelemarkt), een straat vol streekproducten (Hoogstraat) en een wervelend slotprogramma van muziek en dans (Markt/Korenmarkt). Burgemeester Dijkstra: “De route laat het veelzijdige karakter van Weert zien. De activiteiten langs de route zullen de Koninklijke familie zeker aanspreken. We laten Weert zien zoals Weert écht is: een complete stad, waarin inwoners elkaar én mensen van buiten de stad stimuleren om mee te doen!”
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

1 uur 7 min geleden

RIVM verwacht zaterdag hoogste smog-niveaus sinds de afgelopen 10 jaar

Zaterdag 4 juli wordt er op grote schaal 'ernstige' smog in Nederland verwacht. Hiervoor waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Lees verder...

Foto van ambulance brandweer politie in donker | Archief EHF
21 min 30 sec geleden

Bewoner gewond door naar binnen gegooide vuurwerkbom

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in een woning in Geleen aan de Rijksweg Noord zaterdagmorgen rond 1.00 uur een vuurwerkbom naar binnen gegooid. Dit Lees verder...

foto van zon weer | fbf
11 uur 35 min geleden

Turkse kustwacht redt baby op luchtbed uit zee

De Turkse reddingsbrigade heeft een tien maanden oude baby uit zee gered. Lees verder...