donderdag, 25. augustus 2011 - 20:50 Update: 08-07-2014 0:57

PSV dendert over SV Ried heen met juweeltjes van Lens en Labyad

(Elfvoetbal) Na een teleurstellende 0-0 vorige week heeft PSV, met name in de tweede helft, haar supporters een fijne avond bezorgd. Tegen het Oostenrijkse SV Ried werd het maar liefst 5-0 en daarmee heeft PSV zich geplaatst voor de Europa League.

In de eerste helft had PSV een groot veldoverwicht en kreeg de ploeg een aantal kansen om de score te openen. Tot doelpunten kwam de ploeg niet, wellicht gehinderd door de vele overtredingen van SV Ried.

Na de theepauze maakte PSV een einde aan de Europese dromen van Ried. Na een sterke actie van Labyad kon Toivonen in de 53e minuut binnenkoppen. Hiermee was de ban gebroken in Eindhoven. In een counter kwam doelman Gebauer ver zijn doel uitrennen om Jeremaine Lens (op volle snelheid) te stoppen, maar dat mislukte, waarna de aanvaller ter hoogte van de cornervlag via de tweede paal werkelijk schitterend binnenschoot.

Een kwartier voor tijd zorgde Wijnaldum voor het derde Eindhovense doelpunt en Labyad bekroonde zijn goede spel met een mooi krullend schot van achttien meter: 4-0. Omdat SV Ried er niet meer in geloofde kon Strootman vervolgens makkelijk de vijfde en laatste goal maken.