zondag, 6. februari 2011 - 10:30 Update: 08-07-2014 1:00

PSV krijgt in slotminuut deksel op de neus via Verhoek

[ELF-Voetbal] Groot was de opluchting bij PSV vorige week, toen invaller Genero Zeefuik de club diep in blessuretijd de overwinning schonk tegen hekkensluiter Willem II. Maar door de nederlaag tegen ADO is dat doelpunt tot een waarde van nul gedevalueerd. Wesley Verhoek - totaal onzichtbaar - schoot ADO in blessuretijd naar een 0-1 zege.

PSV, met Koevermans in de spits, begon dreigend aan het duel met een gevaarlijke schot van Balazs Dzsudzsak, dat ternauwernood verdedigd werd door de ADO-defensie. Dzsudzsak was ook het vervolg van de eerste helft de gevaarlijkste man aan PSV-zijde. Na die actie in de eerste minuut schoot hij nog twee keer naast, waarvan één harde vrije trap. De grootste kans was echter weggelegd voor Orlando Engelaar - de bekritiseerde aanvoerder van de Eindhovenaren. Na 29 minuten slaagde hij erin een honderdprocentkans naast te schuiven.

ADO stelde daar, behoudens een gevaarlijk schot van Jens Toornstra, weinig tegenover. De Hagenaars loerden op een counter met de snelheid van Frantisek Kubik en Wesley Verhoek en hielden de rangen zoveel mogelijk gesloten. PSV-spits Koevermans kwam in het eerste bedrijf niet voor, Toivonen kwam niet lekker uit de verf in de rol van vrije middenvelder en het is dat Lens op het wedstrijdformulier stond, anders zou je niet geweten hebben dat hij meedeed.

Hoewel één of twee wissels aan PSV-zijde niet misstaan zouden hebben, verschenen dezelfde elf na rust op het veld. Dzsudzdsak was weer gevaarlijk uit een vrije trap, terwijl Gino Coutinhos reflexen werden getest bij een van richting veranderde voorzet van Erik Pieters. Wat restte was het zelfde spelbeeld als van de eerste drie kwartier: PSV dreigend, maar niet doortastend genoeg en ADO dat tevreden was met een puntje.

Toen er een minuut of vijf nog altijd niet gescoord was, kwam joker Genero Zeefuik (voor Koevermans) in de ploeg, in de hoop dat hij dan wederom het verschil kon maken. Het bleek ijdele hoop. Sterker nog; in blessuretijd leverde een messcherpe counter van ADO zelfs drie punten op voor de Hagenezen. Wesley Verhoek kon, volledig vrijstaand, kon een voorzet van Charlton Vicento ternauwernood binnentikken: 0-1.