woensdag, 21. september 2011 - 22:26 Update: 08-07-2014 0:56

PSV plaatst zich na ruime overwinning op VVSB voor derde ronde

[ELF-Voetbal] PSV heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de derde ronde van de KNVB-beker. Op bezoek bij de amateurs van VVSB wonnen de Eindhovenaren met 0-8. Trainer Fred Rutten besloot een aantal bepalende spelers rust te geven, maar ook zonder de vaste krachten was PSV oppermachtig.

Dries Mertens, Kevin Strootman, Erik Pieters en Jeremain Lens werden met het oog op de competitiewedstrijd tegen Roda JC buiten de basis gelaten. Omdat Przemyslaw Tyton nog last heeft van een hersenschudding, stond Andreas Isaksson onder de lat bij PSV. Voor de zeventienjarige Memphis Depay werd het een avond om niet snel te vergeten.

De jeugdspeler kreeg van Rutten te horen dat hij zou debuteren tegen VVSB en bekroonde zijn debuut door na twintig minuten met een afstandsschot de openingstreffer te produceren. Nog voor de rust liep PSV uit naar 0-3 door doelpunten van Georginio Wijnaldum (penalty) en Ola Toivonen (kopbal). In de hevige regen regende het na de theepauze doelpunten. Zakaria Labyad (tweemaal), opnieuw Depay, Jürgen Locadia en Raibiu Ibrahim tekenden voor de 0-8 eindstand.