zaterdag, 26. november 2011 - 23:05 Update: 08-07-2014 0:55

PSV wint galavoorstelling met grote cijfers van Groningen

(Elfvoetbal) PSV heeft zaterdagavond met grote cijfers gewonnen van FC Groningen. De ploeg van trainer Fred Rutten was vele malen sterker als de bezoekers. De galavoorstelling in Eindhoven eindigde met een 6-1 stand.

Bij de Eindhovenaren keerde Kevin Strootman terug in de basis. De middenvelder was de afgelopen twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart tegen FC Twente. Ook Stanislav Manolev begon weer bij de eerste elf.

Na een kwartier spelen konden de supporters voor het eerst van de banken. Na een prachtig passje van Dries Mertens was het de teruggekeerde Strootman die Groningen-doelman Brian van Loo uitspeelde en binnenschoot.

Twintig minuten later was het weer raak voor de thuisploeg. Eredivisietopscorer Mertens zette zijn elftal met een fraaie vrije trap op 2-0. Vijf minuten later was het alweer 3-0; Zakaria Labyad strafte dom balverlies van Lorenzo Burnet af met de beslissing in de wedstrijd.

Ook in de tweede helft ging PSV verder met scoren. In de 51ste minuut werd een prachtige PSV aanval bekroond door Georginio Wijnaldum. Slechts één minuut later was het Nicklas Pedersen die de bezoekers met een intikkertje op 4-1 bracht.

Vijf minuten later was het dan ook eindelijk raak voor Tim Matavz tegen zijn oude ploeg. De Sloveen schoot de bal simpel voorbij doelman Van Loo. Het slotakkoord was voor PSV-aanvoerder Ola Toivonen. Na een scrimmage rommelde de aanvallende middenvelder de bal in het doel van de Noorderlingen. In het vervolg kreeg de thuisploeg nog enkele kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Door de overwinning houdt PSV de aansluiting met koploper AZ. De Eindhovenaren hebben nu 31 punten uit veertien wedstrijden. Groningen staat nu achtste met 21 punten.