vrijdag, 25. februari 2011 - 14:04 Update: 08-07-2014 1:00

Twente komt met de schrik vrij tegen Rubin Kazan

Enschede

(Elfvoetbal) FC Twente is een ronde verder in Europa. De tukkers lieten zich donderdagavond bijna overrompelen door Rubin Kazan, maar een 2-2 gelijkspel was voldoende voor plaatsing bij de laatste zestien in de Europa League. Daarin moet Twente het opnemen Zenit Sint Petersburg.

Het leek vooraf op een wedstrijd die bijna schriftelijk kon worden afgehandeld. Twente had Rubin Kazan vorige week in Rusland weggetikt en met 2-0 gewonnen. Een goede voorsprong, die in Enschede nog even moest worden verdedigd. Maar zo simpel bleek het allemaal niet.

Twente stond na een klein half uur spelen voor eigen publiek met 2-0 achter en bij die stand moest er worden verlengd. Rubin Kazan voetbalde aardig en kwam er vooral bij counters goed uit. De eerste treffer was echter een blunder van Twente-doelman Nicolay Michaylov.

Een afstandsschot van Cristian Ansaldi zwabberde weliswaar wat, maar was goed houdbaar. Muchaylov wist de poeier niet te stoppen: 1-0. Twee minuten later viel zelfs de 2-0. Aanvoerder Christian Noboa trok vanaf rechts naar binnen en schoot prachtig in de verre kruising.

De schrik zat er na die tweede goal even goed in, maar Twente herpakte zich snel. Theo Janssen ramde vlak voor rust de 2-1 binnen en kort na de pauze viel ook de gelijkmaker. Douglas kopte een corner van Janssen goed binnen. Met die 2-2 was alles weer rechtgezet en vervolgens speelden de tukkers het duel goed en zakelijk uit.