vrijdag, 8. april 2011 - 9:17 Update: 08-07-2014 0:59

Twente weggetikt door Villarreal: 5-1

(Elfvoetbal) FC Twente is dit seizoen uitgespeeld in Europa. De tukkers waren in Spanje kansloos tegen Villarreal: 5-1.

FC Twente-trainer Michel Preud'homme noemde Villarreal vooraf 'het kleine Barcelona' en dat bleek de Belg aardig te hebben gezien. De Spanjaarden tikten niet zo gemakkelijk als de Catalaanse wonderploeg, maar de combinaties die Villarreal af en toe liet zien, waren ook om de vingers bij af te likken.

Voorin posteerde Villarreal met Nilmar en Giuseppe Rossi twee echte topspitsen en zij maakten dan ook het verschil. Al haalde bij de Spanjaarden iedereen wel een dikke voldoende. Carlos Marchena heerste op het middenveld en scoorde ook de 1-0. Een hoekschop werd bij de eerste paal doorgekopt door Borja valero en Marchena had daarna de hoek voor het uitkiezen.

De tussenstand liep in de twee minuten voor rust zelfs op tot 3-0. Valero profiteerde van een botsing tussen Dwight Tiendalli en Peter Wisgerhof. Nilmar maakte de derde na een, opnieuw, ongelukkige actie van Wisgerhof, die een ingooi doorkopte richting de aanvaller van Villarreal. Alsof al die tegendoelpunten nog niet genoeg waren, moest Twente ook nog verder zonder Luuk de Jong. De spits haakte na een half uur door een blessure.

Met de comfortabele voorsprong begon de thuisploeg steeds vrijer te spelen en maakten Rossi en Nilmar voor de vierde en vijfde goal. Twente kreeg in het tweede bedrijf ook een aantal goede kansen, maar was niet scherp. Bryan Ruiz werd niet teruggefloten voor buitenspel en kopte van dichtbij over. Een voorzet van Theo Janssen werd door Janko over geschoten. In blessuretijd maakte Janko nog wel de 5-1 door een voorzet van Wisgerhof binnen te koppen bij de tweede paal. Een schrale troost op een pijnlijke avond voor Twente.