zondag, 21. augustus 2011 - 18:45 Update: 08-07-2014 0:57

Uitblinker Mertens wijst PSV de weg langs mak ADO

(Elfvoetbal) PSV heeft een overtuigende zege op ADO Den Haag geboekt.

Eigenlijk had het aan een helft genoeg. Bij rust was het al 0-3. De uitblinkers waren Mertens en Wijnaldum. De ADO-defensie werd regelmatig te kijk gezet, vooral door Dries Mertens. De kleine Belg scoorde de 0-1, Wijnaldum nam de 0-2 voor zijn rekening en Toivonen had de eer om de derde en laatste treffer te maken. Timothy Derijck debuteerde in de basis en speelde een prima partij.

PSV ging freewheelend naar de overwinning in Den Haag. In de twintigste minuut steekte Toivonen de bal op Wijnaldum, die hem panklaar legde voor Dries Mertens. Hij liep hem simpel binnen. Daarna was het de beurt aan Wijnaldum. Hij draaide simpel weg van de ADO defensie en schoot hem tegendraads binnen. Nog een paar minuten later was het alweer Toivonen met de derde.

Opvallend was dat Mertens bij alle goals betrokken was. Sterker nog: hij is bij alle goals van PSV, van dit seizoen, direct of indirect betrokken. De tweede helft namen de Eindhovenaren gas terug. Kon ADO dan helemaal niets? Het zegt genoeg dat de eerste en enige kans pas in de 67ste minuut te noteren viel. Het was toen Immers, die een mogelijkheid kreeg.

De 0-3 kon hoger oplopen, alleen Jeremain Lens, Georginio Wijnaldum en Toivonen hadden de vizier niet meer op scherp. Een sterke eerste helft en een zakelijke tweede was meer dan voldoende. Een goede generale voor het duel tegen SV Ried op een donderdag.