zondag, 30. oktober 2011 - 20:04 Update: 08-07-2014 0:56

Uiterst zwak Feyenoord laat oppermachtig FC Groningen recordzege behalen

Groningen

[ELF-Voetbal] Feyenoord zit in de hoek waar de klappen vallen. De Rotterdammers hoopten zich in de Euroborg te kunnen revancheren van de midweekse bekeruitschakeling tegen Go Ahead Eagles (2-1), maar in de Euroborg werd de formatie van Ronald Koeman al vanaf de eerste minuut bij de strot gegrepen: 6-0! De Rotterdammers maakten de hooggespannen verwachtingen niet waar.

Op voorhand was bekend dat Feyenoord een moeizame middag tegemoet zou gaan in Groningen. Van de laatste vijf confrontaties in de Martinistad werd er slechts één in Rotterdams voordeel beslist. Al vanaf de beginfase was duidelijk dat die statistiek vandaag een vervolg zou krijgen. Dusan Tadic kreeg in de eerste minuut te veel ruimte van de verdediging van Feyenoord en zorgde met een geweldige knal voor de 1-0. Vijftien minuten later wist Maikel Kieftenbeld Feyenoord-doelman Erwin Mulder op het verkeerde been te zetten. De 21-jarige verdediger raakte de bal perfect. Desalniettemin had Mulder de bal eigenlijk moeten hebben. Twee minuten later, in de achttiende minuut (!), was de wedstrijd al belist. Een voorzet van Tom Hiariej werd door Petter Andersson tot doelpunt gepromoveerd.

Ook na de snel verkregen 3-0 voorsprong kende FC Groningen geen medelijden met Feyenoord, dat in de 57ste minuut nog een tegentreffer incasseerde. Leandro Bacuna kon na een strakke voorzet van Lorenzo Burnet vanuit de lucht snoeihard zijn vijfde competitiedoelpunt van het seizoen tegen de touwen werken. De Rotterdammers kwamen er niet meer aan te pas en dat was aan Dani Fernández duidelijk te zien. Zo'n twintig minuten voor het einde maakte de 28-jarige verdediger een slaande beweging in het gezicht van Burnet. Arbiter Björn Kuipers bestrafte de Spanjaard met een rode kaart. Virgil van Dijk (hard afstandschot) en Hyun Jun Suk (kopbal) bekroonden de fraaie wedstrijd van Groningse zijde met respectievelijk de 5-0 en de 6-0. De grootste zege aller tijden van FC Groningen op Feyenoord werd zo een feit.

FC Groningen speelt op zaterdag 5 november de uitwedstrijd tegen promovendus RKC Waalwijk. Feyenoord ontvangt die dag NEC in De Kuip.