zaterdag, 5. februari 2011 - 18:35

Van der Vaart mag drie keer aanleggen van elf meter

(Elf Voetbal) In de eerste tien minuten van Tottenham tegen Bolton (2-1) mocht Rafael van der Vaart liefst driemaal aanleggen van elf meter. Het leverde slechts een geldige treffer op. Pas in blessuretijd bezorgde invaller Niko Kranjcar de thuisclub de zege.

In de zesde minuut benutte Van der Vaart feilloos een strafschop door de bal links halfhoog in te schieten. Twee minuten later kreeg Tottenham opnieuw een terechte pingel. De Heemskerker koos brutaal dezelfde hoek en zag de bal via binnenkant paal in het doel verdwijnen. De treffer werd echter geannuleerd, omdat enkele ploeggenoten te vroeg kwamen inlopen. Bij Van der Vaarts derde poging koos hij weer voor dezelfde hoek. Ditmaal verdween de bal net naast het doel.

Het leek een dure misser te worden, want Daniel Sturridge maakte kort na rust gelijk voor Bolton. Van der Vaart was in de pauze met een lichte blessure in de kleedkamer achtergebleven. Pas in blessuretijd bezorgde Kranjcar zijn ploeg de 2-1 zege.

Manchester City - West Brom 3-0
Met drie treffers gaf Carlos Tevez zichzelf een prachtig verjaardagscadeau. De vandaag 27 geworden Argentijn scoorde voor rust een zuivere hattrick en zorgt zo dat zijn club een kleine hoop op de titel mag houden.