zaterdag, 9. juli 2011 - 19:19

Verdachte gearresteerd schietpartij Alphen

Alphen aan den Rijn

Het strafrechtelijk onderzoek naar de gebeurtenissen rondom de schietpartij in Alphen aan den Rijn heeft geleid tot een verdenking tegen een man. Deze man wordt er van verdacht dat hij op de hoogte was van het voornemen van Van der V. om zichzelf en mogelijk anderen om het leven te brengen.

Omdat de verdachte de plannen van Van der V., niet heeft gemeld aan de politie heeft hij zich mogelijk schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. Het OM in Den Haag heeft daarom besloten deze man te vervolgen. Hij wordt verdacht van overtreding van artikel 136 Wetboek van Strafrecht.

In artikel 136 van het Wetboek van Strafrecht staat dat als je kennis draagt dat iemand het voornemen heeft tot het plegen van bepaalde zware misdrijven, je dat moet melden aan de politie. Doe je dat niet, dan ben je strafbaar. De maximumstraf op dit wetsartikel is één jaar gevangenisstraf.

Maandag 11 juli om 10.00 uur is er in het stadhuis in Alphen aan den Rijn een persconferentie waarin de hoofdofficier van Hollands Midden verder in zal gaan op dit deel van het onderzoek.

De schutter, Tristan van der V. ging op 9 april met een automatisch geweer het winkelcentrum De Ridderhof in en schoot zes mensen dood. Daarna schoot hij zichzelf door het hoofd.
Provincie:
Tag(s):