woensdag, 26. oktober 2011 - 21:10 Update: 08-07-2014 0:56

Vitesse gooit na 90 hectische minuten ADO Den Haag uit de beker

[ELF-Voetbal] Vitesse heeft de eerste bekerclash van de woensdagavond tussen twee Eredivisionisten gewonnen. In eigen huis werd ADO Den Haag na negentig hectische minuten met 2-1 verslagen. De gasten beëindigden de wedstrijd bovendien met tien spelers na een rode kaart voor Gábor Horvath.

Met de eerste de beste kans van de wedstrijd kwam de thuisclub al op voorsprong. Na een prachtige aanval overigens. Via Marcus Pedersen, Wilfried Bony en Frank van der Struijk kwam de bal na een voorzet weer voor de voeten van Pedersen. Die haalde succesvol uit: 1-0. Daarna kwam ADO Den Haag beter in het duel. Doelman Piet Velthuizen redde op een inzet van Wesley Verhoek en na 19 minuten viel de gelijkmaker wel. Een lange vrije trap werd knap aangenomen door Tjaronn Chery, die vervolgens wegdraaiend de 1-1 in de korte hoek binnen poeierde.

De gasten zagen in de 36e minuut bovendien een treffer afgekeurd worden vanwege buitenspel. Na rust heerste Vitesse. Halverwege het tweede bedrijf gaf Jan-Arie van der Heijden de bal knap op Wilfried Bony. De Ivoriaan wist wel raad met de mogelijkheid: 2-1.

Vitesse leek de wedstrijd daarna snel te beslissen. In de 72e minuut had Alexander Büttner pech dat zijn poging op de lat strandde en een minuut later eindigde een volley van Bony op de paal. In de slotfase liepen de frustraties op. Zes minuten voor tijd kreeg Gábor Horvath zijn tweede gele kaart na een overtreding op de doorbrekende Bony. Twee minuten later leek ook Tjaronn Chery van het veld te vliegen na een slaande beweging. Scheidsrechter Danny Makkelie hield het echter bij geel. Niet veel later floot de arbiter af. Vitesse gaat terecht een ronde verder.