vrijdag, 27. april 2012 - 22:47

13 opvarenden gered na omslaan boot IJsselmeer

Stavoren

Vrijdagmiddag zijn 13 opvarenden gered nadat hun boot op het IJsselmeer ter hoogte van Stavoren was omgeslagen. Dit meldt het Kustwachtcentrum Den Helder vrijdag.

Om 12.45 uur meldde de bemanning van de reddingboot ‘Valentijn’ van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij aan het Kustwachtcentrum Den Helder dat ze getuige waren van het omslaan van het skûtsje ‘Vertrouwen’ uit Gaastmeer voor de kust bij Stavoren.

De reddingboot is daarop direct naar het schip gegaan. Door het Kustwachtcentrum werden ook de reddingboten van station Hindeloopen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd.

De reddingboot ‘Valentijn’ heeft de 13 opvarenden aan boord genomen en naar Stavoren gebracht, waar inmiddels opvang was geregeld. Twee personen hadden lichte onderkoelingsverschijnselen en zijn ter controle naar een ziekenhuis overgebracht. De overige personen maken het goed.

Een bergingsvaartuig blijft ter plaatse van het wrak. Het Kustwachtvaartuig ‘Nieuwe Diep’ zal boeien rond het wrak leggen. Er is overleg gaande met Rijkswaterstaat over de berging van het skûtsje. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval.

Later meldde de bemanning van de ‘Valentijn’ dat de opvarenden heel veel geluk hebben gehad dat, op het moment dat ze omsloegen, de reddingboot toevallig net langs voer. Anders was het mogelijk minder goed afgelopen, gezien de nog lage temperatuur van het water.
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

3 uur 12 min geleden

Staatsbank ABNAMRO gaat in delen naar de beurs

Het kabinet heeft vrijdag in de ministerraad besloten om groen licht te geven voor de beursgang van ABNAMRO. Dit heeft het ministerie van Financiën Lees verder...

13 min 38 sec geleden

In auto zingend viertal filmt eigen crash

Het is inmiddels een rage, een bekend nummer in de auto playbacken of meezingen en dit dan weer filmen. Lees verder...

In auto zingend viertal filmt eigen crash
Foto van tachograaf vrachtwagen politie | Archief EHF
1 uur 28 min geleden

Chauffeur omgekomen na verkeersongeval twee vrachtwagens op A17

Vrijdagmiddag is bij een zwaar verkeersongeval op de A17 vlak voor Zevenbergen omstreeks 14.30 uur een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. Dit meldt Lees verder...

1 uur 56 min geleden

Rechtbank legt zware straffen op aan verdachten 'Pincodemoord' bejaarde

Twee mannen zijn vrijdag door de rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeeld tot gevangenisstraffen van vijftien en vijfentwintig jaar voor de moord op een Lees verder...

foto van pinnen bank | fbf
Wettelijke beperking op dragen gezichtsbedekking
2 uur 13 min geleden

Kabinet stemt in met wetswijziging beperkt 'boerkaverbod'

Gezichtsbedekkende kleding is voortaan niet toegestaan in onderwijs- en zorginstellingen, overheidsgebouwen en het openbaar vervoer. Het kabinet heeft Lees verder...