vrijdag, 27. april 2012 - 22:47

13 opvarenden gered na omslaan boot IJsselmeer

Stavoren

Vrijdagmiddag zijn 13 opvarenden gered nadat hun boot op het IJsselmeer ter hoogte van Stavoren was omgeslagen. Dit meldt het Kustwachtcentrum Den Helder vrijdag.

Om 12.45 uur meldde de bemanning van de reddingboot ‘Valentijn’ van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij aan het Kustwachtcentrum Den Helder dat ze getuige waren van het omslaan van het skûtsje ‘Vertrouwen’ uit Gaastmeer voor de kust bij Stavoren.

De reddingboot is daarop direct naar het schip gegaan. Door het Kustwachtcentrum werden ook de reddingboten van station Hindeloopen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd.

De reddingboot ‘Valentijn’ heeft de 13 opvarenden aan boord genomen en naar Stavoren gebracht, waar inmiddels opvang was geregeld. Twee personen hadden lichte onderkoelingsverschijnselen en zijn ter controle naar een ziekenhuis overgebracht. De overige personen maken het goed.

Een bergingsvaartuig blijft ter plaatse van het wrak. Het Kustwachtvaartuig ‘Nieuwe Diep’ zal boeien rond het wrak leggen. Er is overleg gaande met Rijkswaterstaat over de berging van het skûtsje. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval.

Later meldde de bemanning van de ‘Valentijn’ dat de opvarenden heel veel geluk hebben gehad dat, op het moment dat ze omsloegen, de reddingboot toevallig net langs voer. Anders was het mogelijk minder goed afgelopen, gezien de nog lage temperatuur van het water.
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

5 uur 46 min geleden

Nederlandse sergeant luchtmacht sluit zich aan bij IS

Defensie zegt sterke aanwijzingen te hebben dat een Nederlandse 26-jarige militair van de luchtmacht zich heeft aangesloten bij de terreurorganisatie IS. De Lees verder...

31 min 36 sec geleden

Schennispleger in Sittard aangehouden

In Sittard is woensdagmiddag een 25-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij zijn geslachtsdeel liet zien. Ook wordt Lees verder...

44 min 58 sec geleden

OM wil binnenkort met RIVM spreken over 'containerbaby'

Het onderzoek naar de identiteit van de moeder van de ‘containerbaby’ is nog niet afgerond. Ondanks alle inzet van politie, NFI en OM is nog steeds niet Lees verder...