vrijdag, 27. april 2012 - 22:47

13 opvarenden gered na omslaan boot IJsselmeer

Stavoren

Vrijdagmiddag zijn 13 opvarenden gered nadat hun boot op het IJsselmeer ter hoogte van Stavoren was omgeslagen. Dit meldt het Kustwachtcentrum Den Helder vrijdag.

Om 12.45 uur meldde de bemanning van de reddingboot ‘Valentijn’ van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij aan het Kustwachtcentrum Den Helder dat ze getuige waren van het omslaan van het skûtsje ‘Vertrouwen’ uit Gaastmeer voor de kust bij Stavoren.

De reddingboot is daarop direct naar het schip gegaan. Door het Kustwachtcentrum werden ook de reddingboten van station Hindeloopen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd.

De reddingboot ‘Valentijn’ heeft de 13 opvarenden aan boord genomen en naar Stavoren gebracht, waar inmiddels opvang was geregeld. Twee personen hadden lichte onderkoelingsverschijnselen en zijn ter controle naar een ziekenhuis overgebracht. De overige personen maken het goed.

Een bergingsvaartuig blijft ter plaatse van het wrak. Het Kustwachtvaartuig ‘Nieuwe Diep’ zal boeien rond het wrak leggen. Er is overleg gaande met Rijkswaterstaat over de berging van het skûtsje. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval.

Later meldde de bemanning van de ‘Valentijn’ dat de opvarenden heel veel geluk hebben gehad dat, op het moment dat ze omsloegen, de reddingboot toevallig net langs voer. Anders was het mogelijk minder goed afgelopen, gezien de nog lage temperatuur van het water.
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

1 uur 45 min geleden

Urker vissersschip Z-85 nog altijd vermist op Het Kanaal

Het Urker vissersschip Z-85 Morgenster wordt nog altijd vermist. Van het Urker vissersschip, dat onder Belgische vlag vaart, is woensdagmiddag rond 14.45 Lees verder...

8 min 34 sec geleden

Grote anti-terreuroefening boven Eindhoven

Op de vliegbasis Eindhoven wordt donderdag een grote anti-terreuroefening gehouden. Lees verder...

Artsen zonder Grenzen
22 min geleden

Artsen zonder Grenzen stopt in Sudan vanwege tegenwerking overheid

De Sudanese overheid weigert systematisch de toegang tot mensen in conflictgebieden. Daarom kondigt de Belgische tak van hulporganisatie Artsen zonder Lees verder...

32 min 45 sec geleden

Politie geeft foto's vrij van slachtoffer schietpartij Amsterdam Osdorp

De politie in Amsterdam heeft foto's vrijgegeven van de man die in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 januari aan de Wolbrantskerkweg in Amsterdam Lees verder...

aanrijding politiebus
Foto van jachtgeweer | Archief FBF.nl
41 min 11 sec geleden

Man bedreigd buurman met jachtgeweer en zwaard

Een 35-jarige man uit Waalwijk is in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 januari aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou zijn buurman Lees verder...