vrijdag, 27. april 2012 - 22:47

13 opvarenden gered na omslaan boot IJsselmeer

Stavoren

Vrijdagmiddag zijn 13 opvarenden gered nadat hun boot op het IJsselmeer ter hoogte van Stavoren was omgeslagen. Dit meldt het Kustwachtcentrum Den Helder vrijdag.

Om 12.45 uur meldde de bemanning van de reddingboot ‘Valentijn’ van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij aan het Kustwachtcentrum Den Helder dat ze getuige waren van het omslaan van het skûtsje ‘Vertrouwen’ uit Gaastmeer voor de kust bij Stavoren.

De reddingboot is daarop direct naar het schip gegaan. Door het Kustwachtcentrum werden ook de reddingboten van station Hindeloopen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd.

De reddingboot ‘Valentijn’ heeft de 13 opvarenden aan boord genomen en naar Stavoren gebracht, waar inmiddels opvang was geregeld. Twee personen hadden lichte onderkoelingsverschijnselen en zijn ter controle naar een ziekenhuis overgebracht. De overige personen maken het goed.

Een bergingsvaartuig blijft ter plaatse van het wrak. Het Kustwachtvaartuig ‘Nieuwe Diep’ zal boeien rond het wrak leggen. Er is overleg gaande met Rijkswaterstaat over de berging van het skûtsje. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval.

Later meldde de bemanning van de ‘Valentijn’ dat de opvarenden heel veel geluk hebben gehad dat, op het moment dat ze omsloegen, de reddingboot toevallig net langs voer. Anders was het mogelijk minder goed afgelopen, gezien de nog lage temperatuur van het water.
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

10 min 28 sec geleden

Landelijk Ebola-informatiepunt maandag van start gegaan

Het RIVM is vanaf maandag een landelijk Ebola-informatiepunt gestart. Dit gratis landelijke telefoonnummer 0800 – 0480 is opengesteld voor mensen die vragen Lees verder...

1 uur 52 min geleden

KNMI waarschuwt voor zware storm dinsdag

Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer dinsdag. Lees verder...

foto van storm | Ko van Leeuwen
Foto van kluisjes op school | Archief FBF.nl
49 min 51 sec geleden

Leraar op non-actief na versturen seksfoto aan leerlingen

Een docent natuur/scheikunde van Scholengemeenschap Sophianum in Gulpen is door de directie op non-actief gesteld nadat hij een seksfoto naar een aantal Lees verder...

53 min 38 sec geleden

Politie stopt aanbesteding blaastests en portofoons

Omdat er is gebleken dat er inhoudelijke tegenstrijdigheden zijn geslopen in het programma van eisen voor ademtestapparatuur heeft de politie besloten om de Lees verder...

Foto van blaastest alcohol politie | Archief EHF
Foto van politieauto zwaailicht donker | Archief EHF
1 uur 28 min geleden

Boete van 600,- euro voor dronken bestuurder na even verzetten van auto

De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding dat er een voertuig in het plantsoen van de Simon van Haerlemstraat in Heemskerk was Lees verder...