donderdag, 23. augustus 2012 - 13:36

2100 kilo cocaïne onderschept

Emmeloord

In de haven van Antwerpen is afgelopen weekend een drugstransport van 2100 kilo cocaïne met eindbestemming Nederland onderschept. In het daarop volgende onderzoek door de Nationale Recherche zijn woensdagmorgen in Emmeloord vijf verdachten aangehouden.

De Belgische douane ontdekte de drugs in een lading balen met cacaobonen uit Ecuador. Tussen de cacaobonen bleken meer dan 2000 pakketten cocaïne verborgen. De drugs hebben een groothandelswaarde van 70 miljoen euro.

De balen cacaobonen werden gistermorgen in vier containers afgeleverd op een bedrijventerrein in Emmeloord. Op dat moment hield een arrestatieteam van de Koninklijke Marechaussee de vijf verdachten die de containers opwachtten aan. Twee van hen probeerde de ontkomen door in een sloot aan de achterkant van het bedrijfspand te springen. Met behulp van een politiehond konden zij uit het water worden gehaald.

Vier verdachten komen uit Amsterdam. De vijfde man komt uit Luttelgeest. In de auto van een van de verdachten trof de politie een vuurwapen aan. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Lelystad.
Provincie:
Tag(s):