vrijdag, 5. oktober 2012 - 15:42

80 kilo drugs en grote som geld bij invallen Terbregsehof

Rotterdam

Bij twee verschillende acties in een loods en een woning aan het Terbregsehof in Rotterdam zijn deze week ruim 80 kilo drugs, een vuurwapen en ongeveer 140.000 euro aan contant geld gevonden. 'Er zitten nog vier personen vast', meldt de politie vrijdag.

Maandag werd in een loods zo’n zeventig kilo hennep aangetroffen. Op dat moment waren 14 mensen aanwezig en die werden allemaal aangehouden. Ze waren hennep aan het verwerken.

Dat ging om zo’n 70 kilo. Drie van hen, Hagenaars van 28, 31 en 35 jaar oud werden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze in bewaring stelde. De andere elf kregen een transactie van 600 euro.

In de nacht van woensdag op donderdag werd vervolgens in een andere zaak een inval gedaan in een woning. Daar werd de 30-jarige bewoner aangehouden op verdenking van drugshandel, wapenbezit en witwassen.

Bij de doorzoeking van de woning werd een vuurwapen, ruim 10 kilo hasj, ruim 5 kilo amfetaminen, hennep en 140.000 euro aan contanten gevonden. Deze man wordt vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Op aanwijzingen van de FIOD zijn in de woning ook waardevolle zaken in beslag genomen die de man kijkend naar zijn inkomen niet kan betalen. Het gaat om een auto, motor, dure flatscreen en prijzige meubelen.
Provincie:
Tag(s):