zondag, 9. december 2012 - 11:16

85 aanhoudingen tijdens Time Warp

Utrecht

De Politie Utrecht en het Openbaar Ministerie zijn van zaterdagavond 8 tot zondagmorgen 9 december op de achtergrond aanwezig geweest bij het evenement Time Warp in de Jaarbeurs. Dit heeft geleid tot 85 aanhoudingen.

De politie controleerde tijdens het evenement met rond de 20.000 bezoekers op op drugsbezit en het Openbaar Ministerie zorgde voor de afdoening. Er zijn 85 verdachten aangehouden, waarvan 83 drugsgerelateerd. Daarnaast zijn een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden voor bedreiging van een van de beveiligers en een 38-jarige man uit Rotterdam voor het verkopen van valse kaarten. Personen die drugs op zak hadden, mochten niet meer naar binnen en de drugs is in beslag genomen. Opvallend was de hoeveelheid drugs die verdachten bij zich hadden van met name XTC-pillen, MDMA en GHB.

Het Openbaar Ministerie kon van 64 verdachten een totaalbedrag van ongeveer 22.500 euro aan transacties innen. Daarnaast zijn er 15 dagvaardigingen uitgereikt aan personen die niet konden of wilden betalen en vier keer een seponering voor een te gering feit.
Provincie:
Tag(s):