zaterdag, 1. september 2012 - 11:02

A15 weer open na botsing hulpdiensten

Ten zuiden van Rotterdam was de A15 zaterdagochtend en deel van de middag door een wel heel ongelukkig voorval afgesloten.

Rond 09:30 uur kwamen er richting Rozenburg een tankwagen en containerwagen ter hoogte van het knooppunt Vaanplein met elkaar in botsing. De voorste vrachtwagen stond vermoedelijk met pech langs de weg, waarna een achteropkomende vrachtwagen er vol tegenaan reed. De chauffeuse van de achteropkomende vrachtwagen raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten die daar naar onderweg waren, een brandweerauto en een auto van Rijkswaterstaat, zijn vlak daarna vervolgens ook tegen elkaar aan gereden. De aankomende brandweerwagen zag de afzetting vermoedelijk te laat en knalde er vol op. De weginspecteur raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. In de brandweerwagen raakte niemand gewond. Beide voertuigen zijn wel zwaar beschadigd geraakt

De rijbaan was vanaf het knooppunt Ridderkerk-Noord en het knooppunt Vaanplein afgesloten. Dit meldde de VerkeersInformatieDienst (VID)zaterdag.

Volgens ooggetuigen was het een rommeltje op de plaats van het ongeluk en kwamen er akelig veel hulpdiensten voorbij de file rijden. Het verkeer was inmiddels vanaf IJsselmonde helemaal vast komen te staan en is zelfs ingesloten tussen het knooppunt. Ridderkerk en het ongeluk. Om 10:00 uur was dit een lange rij van drie kilometer file stilstaand verkeer.
De automobilisten in de file werden onder begeleiding de A15 afgeleid.

De A15 kon lange tijd niet gebruikt worden tussen de knooppunten Ridderkerk Vaanplein. Rijkswaterstaat was tot 14:00 uur bezig met de afhandeling van het ongeval. Verkeer wat richting Europoort onderweg was, moest daarom tijdelijk via de noordkant van Rotterdam rijden over de Van Brienenoordbrug en door de Beneluxtunnel (A16/A20/A4).
Provincie:
Tag(s):