maandag, 12. november 2012 - 12:29

Aanhouding na bedreiging buschauffeur

Peize

Met de arrestatie van een 20-jarige inwoner van Paterswolde is de bedreiging van een buschauffeur bij Peize in oktober mogelijk opgelost.

De buschauffeur werd dinsdag 16 oktober op de weg tussen Peize en Roden door een automobilist met ogenschijnlijk een pistool bedreigd. Aan de bedreiging ging gevaarlijk verkeersgedrag van de 20-jarige vooraf. Deze draaide vlak voor de aankomende bus de weg op waardoor de chauffeur hard op de rem moest. Nadat de buschauffeur met de lichten knipperde, stak de automobilist al rijdend een pistool uit het raam en richtte deze op de buschauffeur.

Hennep

Een week na het incident meldde de 20-jarige zich naar aanleiding van media-aandacht bij de politie, samen met een 16-jarige jongen uit Peize. Beiden verklaarden dat van bedreiging geen sprake was geweest en dat de buschauffeur waarschijnlijk een duimstok voor een pistool had aangezien. Nader onderzoek wees uit dat de 16-jarige niet bij de man uit Paterswolde in de auto had gezeten en dus een valse verklaring had afgelegd. De 20-jarige werd bij zijn woning aangehouden. In het huis werden onder meer een vuurwerkpistool, toebehoren en een illegale hoeveelheid hennep gevonden. De man gaf toe dat hij het vuurwerkpistool uit het autoraam had gestoken. Proces-verbaal is opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):