zondag, 18. november 2012 - 13:23

Agent kan nog net weg springen voor op hem inrijdende auto

Utrecht

Zaterdagochtend zijn twee mannen van 21 en 23 jaar uit Utrecht aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en negeren stopteken van een politieagent.

'De agent kon nog net op tijd wegspringen toen de auto met twee mannen erin op hem in reed', meldt de politie zondag.

Stopteken
Agenten waren zaterdagochtend omstreeks 08.30 uur bij een aanrijding op de Vleutenseweg bezig waren met het afhandelen van het ongeval. Een van de agenten gaf middels zijn arm en handgebaar het verkeer een stopteken zodat een bergingsauto bij een van de beschadigde auto’s kon rijden.

Wegspringen
Terwijl de agent het verkeer liet stoppen kwam er een Audi met hoge snelheid aanrijden. In de auto zaten twee mannen. De agent gaf ook deze auto een stopteken maar de mannen negeerden het stopteken en gaven gas bij. De agent kon ternauwernood opzij springen en de Audi ontwijken die er met hoge snelheid vandoor ging.

Via de portofoon werd het kenteken en de rijrichting van de auto doorgegeven. Diverse politie-eenheden in de omgeving zette de jacht in naar de Audi. In de omgeving van de Beneluxlaan zagen agenten twee mannen lopen die aan het signalement voldeden.

Het duo, geen onbekenden van de politie, werd staande gehouden en aan de tand gevoeld. Eén van hen was in het bezit van een Audi autosleutel, de andere bleek voor diverse feiten en openstaande vonnissen gezocht te worden.

Beide mannen, 21 en 23 jaar en woonachtig in Utrecht, zijn aangehouden. De agent die door de Audi bijna was geraakt herkende de bestuurder als de aangehouden 21-jarige verdachte. Andere agenten zochten in de omgeving naar de bewuste Audi.

In de omgeving van de Krikkelaan werd de auto aangetroffen. De autosleutel die bij de verdachte werd aangetroffen bleek te passen en te werken op dit voertuig. De bewuste Audi is in beslag genomen. De agent heeft aangifte gedaan van poging doodslag danwel zware mishandeling. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

De recherche van Utrecht Stad vraagt getuigen die het inrijden op de agent hebben gezien op zich te melden.
Provincie:
Tag(s):