donderdag, 8. november 2012 - 23:06

Agent lost schoten na achtervolging Rotterdam

Rotterdam

Donderdagavond omstreeks 20.15 uur is een motoragent aangereden door een 23-jarige Rotterdamse automobilist tijdens een achtervolging op de Binnenrotte in Rotterdam. De man is aangehouden.

De politie hield die avond een ANPR-controle nabij het Ammanplein in Rotterdam waarbij een 'hit' naar voren kwam. Een motoragent van de verkeerspolitie Rotterdam-Rijnmond wilde het voertuig aan de kant zetten. De bestuurder ging er vervolgens vandoor.

Tijdens de achtervolging stopte de automobilist opeens ter hoogte van de Binnenrotte. Hij reed vervolgens in ieder geval één keer naar achter en raakte daarbij de motor waardoor de motoragent ten val kwam. Vervolgens loste de agent enkele schoten.

De automobilist ging er wederom vandoor. Op de Westewagenstraat werd de bestuurder in zijn auto aangehouden door andere agenten.

De verdachte is overgebracht naar het bureau voor verhoor. De agent raakte bij de val niet gewond. De exacte toedracht van het incident wordt nader onderzocht. De technische recherche, Verkeers Ongevallen Dienst en de recherche van district centrum onderzoeken de zaak. Ook zijn meerdere getuigen gehoord.
Provincie:
Tag(s):