dinsdag, 18. september 2012 - 22:54 Update: 08-07-2014 0:46

Ajax begint Champions League met een nederlaag

(Elfvoetbal) Het avontuur in de Champions League dat voor Ajax in Duitsland dinsdagavond tegen Borussia Dortmund begon is voor de Amsterdammers geëindigd met een nederlaag.

Eerste helft
De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Christian Eriksen, maar zijn inzet werd gekeerd. Na iets langer dan dertig minuten deed Ryan Babel een poging op doel, maar ook zijn schot werd gekraakt. De Pool Lewandowski (foto) probeerde namens Dortmund wat te forceren, maar de mannen van trainer Frank de Boer gingen met een stand van 0-0 rusten.

Tweede helft
In de tweede helft was de eerste grote kans voor Borussia Dortmund-aanvaller Robert Lewandowski, maar zijn schot ging net naast. Een paar minuten later nam Marco Reus het doel van Vermeer onder vuur, maar zonder resultaat.

Na 58 minuten greep Ajax-verdediger Ricardo van Rhijn in en het leverde de Duitsers een penalty op. Kenneth Vermeer concentreerde zich optimaal en wist de strafschop van Hummels te keren.

Een kwartier voor tijd kopte Lewandowski op doel, maar zijn kopbal ging net naast. Tien minuten voor tijd werd Ryan Babel, die een sterke wedstrijd speelde, naar de kant gehaald. Lasse Schone was zijn vervanger.

96e minuut
Het leek erop dat Ajax een punt binnen zou halen, maar vier minuten voor het laatste fluitsignaal nam Robert Lewandowski de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening. Met een snoeihard schot schoot hij zijn club naar de overwinning.