zondag, 12. februari 2012 - 10:42 Update: 08-07-2014 0:54

Ajax beslist 'Avondje NAC' in Amsterdams voordeel

Breda

(Elfvoetbal) Ajax heeft zaterdagavond haar eerste overwinning van 2012 geboekt.

De Amsterdammers moesten op bezoek bij NAC Breda, waar het met 2-0 won. Het 'Avondje NAC' werd echter pas in de tweede helft beslist door de mannen van trainer Frank de Boer.

Na vijf minuten kwamen de bezoekers al met de schrik vrij. Een volley van Eric Botteghin verdween op de lat. De thuisploeg was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar was te onzorgvuldig met de eindpass. De eerste kans van Ajax kwam van de voet van Siem de Jong, die de bal in de handen van doelman Jelle ten Rouwelaar schoot.

Ajax trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe, maar moest lang wachten op het openingsdoelpunt. In de 68ste minuut zorgde Dmitri Bulykin, die in de basis mocht starten, voor de 1-0. De spits moest zich vrijwel direct daarna laten vervangen vanwege een lichte blessure.

In de slotfase probeerde NAC nog een treffer te forceren. Zo leek Santi Kolk te gaan scoren, maar zijn inzet werd vlak voor de lijn weggewerkt door Jan Vertonghen. Doordat NAC druk ging zetten vielen er ruimtes in de verdediging van de club uit Breda. Nicolas Lodeiro maakte daar handig gebruik van en faalde niet toen hij alleen op Ten Rouwelaar afging: 2-0.