donderdag, 20. december 2012 - 22:03 Update: 08-07-2014 0:44

Ajax moeiteloos langs FC Groningen en bekert verder

(ELFvoetbal) FC Groningen en Ajax stonden donderdagavond lijnrecht tegenover elkaar in het kader van het bekertoernooi, de kortste weg naar Europees voetbal.

De Euroborg, de thuishaven van de Groningers, vormde het strijdtoneel voor deze kraker in de beker.

Frank de Boer, de trainer van Amsterdammers, gaf Joël Veltman de kans zich te bewijzen in de defensie. Jasper Cillessen mocht het doel van Ajax verdedigen.

Eerste helft
In de 25e minuut brak Ajax-captain Siem de Jong de score open. Met een hard schot van buiten de zestien verschalkte hij FC Groningen-doelman Luciano. Via de binnenkant van de paal bracht hij zijn team op voorsprong. Vijf minuten later breidde Viktor Fischer de score bijna uit. Hij sprintte richting het vijandige doel en haalde uit, maar zijn inzet ging rakelings naast. Vlak voor rust kreeg FC Groningen een vrije trap en Leandro Bacuna schoot de leren knikker maar net naast. Ruststand: 0-1.

Tweede helft
De Deense tandem Schone-Eriksen kwam vroeg in de tweede helft op stoom. In de 48e minuut gaf Lasse Schone de bal aan Christian Eriksen, die de bal op fraaie wijze tegen de touwen joeg. Even werd het grimmig in de Euroborg, want de doelman van Ajax werd bekogeld met voorwerpen vanuit het Groningen-publiek. Ajax gaf op een perfecte manier antwoord, want na een uur spelen bracht Fischer de derde Amsterdamse treffer op het scorebord. Na een fraaie combinatie slingerde Derk Boerrigter de bal voor en de jonge Deen prikte de bal in het net. Na negentig minuten stond er een comfortabele 0-3 zege op het scorebord in het voordeel van Ajax en de Ajacieden bekeren dus verder.