zaterdag, 21. juli 2012 - 21:28 Update: 08-07-2014 0:48

Ajax speelt met sneu Celtic

Ajax heeft zich zonder al te veel moeite weten te ontdoen van de Schotse landskampioen Celtic. Al in de rust was duidelijk wie er aan het langste eind zou trekken: 4-0.

Al na dertien minuten opende Siem de Jong de score. Een schot van afstand van de 23-jarige middenvelder dwarrelde heerlijk in de kruising. Ook bij de 2-0 in de twintigste minuut was De Jong betrokken. De Ajacied deed alsof hij schoot, maar deponeerde de bal toen bij Viktor Fischer. De 18-jarige Deen leverde een prima voorzet op Kolbeinn Sigthórsson, die door middel van een intikkertje tot scoren kon komen. De 3-0 kwam op naam van Thulani Serero, die kon profiteren van fouten in de achterhoede van The Bhoys. Ajax tikte de bal voor rust lekker rond, Celtic liep er achteraan.

Na de rust toonde Daley Blind zich van zijn productiefste kant vanaf de strafschopstip. Celtic kwam met tien man te staan door een rode kaart van Charlie Mulgrew, die voor keeper dacht te kunnen spelen. Ajax reist donderdag af naar Engeland. Daar wordt geoefend tegen Southampton en Norwich City.