donderdag, 6. september 2012 - 11:26

Arrestatie in onderzoek geweldpleging carnaval Tilburg

Tilburg

De politie heeft een 23-jarige man aangehouden op verdenking van zware mishandeling tijdens het carnavalsweekend in Tilburg dit jaar. Zijn arrestatie vond plaats op woensdag 5 september 2012. Bij het geweld liep een van de aangevers (27) zwaar lichamelijk letsel op.

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 februari 2012 waren vier mannen, waaronder zanger en danser Mathijs Beugelink, rond 04.15 uur te voet op weg naar de parkeergarage bij het Stadhuisplein in Tilburg. Ze werden gepasseerd door een kleine rode auto met vermoedelijk vier inzittenden. Door het geopende portierraam werden homogerelateerde scheldwoorden naar het viertal geroepen. Hierdoor ontstond discussie, waarna twee mannen uit de passerende auto stapten. Het uitgestapte duo mishandelde vervolgens een 21-jarige man, een 19-jarige man en de 27-jarige zanger.

Val van trap
Bij het geweld kreeg de 21-jarige man een kopstoot en moest de 19-jarige jongeman een klap tegen zijn hoofd incasseren. Beugelink werd van een trap geduwd. Hij kwam daarbij terecht op het tweede ruststuk van de trap. Het gaat om de trap die vroeger uitkwam bij de fietsenstalling. Hij kon zelfstandig overeind komen, waarna de vier mannen naar huis gingen. De volgende dag bleek echter dat zijn verwondingen ernstiger waren dan in eerste instantie werd aangenomen. In het ziekenhuis werd bij Reugelink een scheurtje in zijn rugwervel en een bloedophoping in zijn been vastgesteld. Hij onderging een aantal operaties en een langdurig revalidatieproces..

Onderzoek
Op basis van de beide aangiften stelde de politie een onderzoek in. Daarbij werden camerabeelden bekeken en sprak de politie met verschillende getuigen. De opsporings- programma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht zonden een reconstructie uit. Daarop kwam bruikbare informatie binnen. Verder was er sprake een tip via Meld Misdaad Anoniem.

Aanvullend rechercheonderzoek leidde naar de twee verdachten. Het gaat om twee mannen uit Tilburg van respectievelijk 19 en 23 jaar oud. De 23-jarige verdachte meldde zich woensdagmiddag 5 september bij de recherche, wetende dat hij gezocht werd. Naar verwachting zal ook de andere verdachte op korte termijn aangehouden worden. De politie is actief op zoek naar hem.
Provincie:
Tag(s):