vrijdag, 30. november 2012 - 12:06

AT-er beschoten en gewond bij inval in Tilburgse woning

Tilburg

Een lid van het arrestatieteam raakte vrijdagochtend gewond tijdens een arrestatie in een woning aan de Sibeliusstraat. dit meldt de politie vrijdag.

'In de woning is op hem geschoten. De agent werd getroffen in zijn kogelwerend vest. Hij is ter plaatse door het ambulancepersoneel aan zijn lichte verwonding geholpen', aldus de politie. Zes personen, die in de woning aanwezig waren, zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Bedreiging met vuurwapen
De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een eerdere bedreiging met vuurwapen. Gedurende het onderzoek kwam een 46-jarige Tilburger in beeld. Het Openbaar Ministerie verleende haar toestemming voor zijn aanhouding buiten heterdaad.

Politie heeft geen schot gelost
vrijdagmorgen, rond 05.00 uur, wilden agenten de man in een woning in de Sibeliusstraat aanhouden. De politie zette bij de actie een arrestatieteam in. Tijdens de aanhouding is in de woning door één van de bewoners op het arrestatieteam geschoten waarbij de agent gewond raakte. De politie heeft geen schot gelost.

Op dat moment waren er zes personen, waaronder de 46-jarige Tilburger in het pand. Zij zijn overgebracht naar het bureau. De politie stelt een onderzoek in naar het schietincident. Er is een vuurwapen in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):