zondag, 1. april 2012 - 19:29 Update: 08-07-2014 0:53

AZ met tien man niet voorbij Vitesse

(ELF-Voetbal) AZ heeft zondagmiddag duren punten laten liggen in de Nederlandse Eredivisie. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek kwam op bezoek bij Vitesse niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Door de remise van de Alkmaarders mag Ajax zich de nieuwe koploper noemen.

Waar Vitesse in de openingsfase meer balbezit had, waren de bezoekers enkele keren gevaarlijk. De thuisploeg leek ondanks enkele waarschuwingen van AZ na een halfuur spelen nog niet helemaal wakker. Jozy Altidore kon na een fraaie voorzet van Simon Poulsen tussen twee spelers vrij inkoppen: 0-1. Vijf minuten na de openingstreffer tekende Vitesse-captain Guram Kashia alweer voor de 1-1. De Georgiër kopte het leer over AZ-doelman Esteban Alvarado.

In de tweede helft kwam Vitesse sterker uit de startblokken. Dit resulteerde na 47 minuten in een treffer van Marco van Ginkel. De negentienjarige middenvelder annex aanvaller kopte knap raak uit een vrije trap van Renato Ibarra. Tien minuten na de 2-1 was het Poulsen die op gelukkige wijze de 2-2 binnenwerkte. De Deense verdediger zag zijn inzet via Vitesse-verdediger Frank van der Struijk tergend langzaam het doel inrollen. In het vervolg van het duel kreeg Brett Holman zijn tweede gele kaart, waardoor hij de topper tegen FC Twente aan zich voorbij moet laten gaan. Echter werd er niet meer gescoord.

Door het gelijkspel moet AZ vanaf heden Ajax voor zich dulden op de ranglijst in de Nederlandse Eredivisie. De Amsterdammers wonnen eerder al met 6-0 van Heracles Almelo. FC Twente staat derde op drie punten van de koploper.