dinsdag, 22. mei 2012 - 22:24 Update: 08-07-2014 0:51

Bayern klopt Oranje met 3-2

München

(Elfvoetbal) Oranje heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen FC Bayern München verloren. Vier doelpunten voor rust en een late goal na de thee leverden een 3-2 eindstand op in de Allianz Arena.

Niemand bij FC Bayern München die zin had in de vriendschappelijke confrontatie met Oranje. De kater van de verloren Champions League-finale tegen Chelsea van afgelopen zaterdag zat nog altijd in de koppies van de spelers van Der Rekordmeister. Toch moet het schouwspel in München al snel als spectaculair worden omschreven. De doelpunten volgden elkaar in rap tempo op.

Na ruim een kwartier opende Toni Kroos de score met een afstandsschot. Amper een minuut later liet Klaas-Jan Huntelaar zich echter al gelden. Het was Luciano Narsingh die Oranje vervolgens op een 1-2 voorsprong knalde. Toch werd het voor rust nog gelijk door Nils Petersen. In de slotfase van de wedstrijd bepaalde Mario Gómez de eindstand op 3-2.

Arjen Robben kwam in de 76e minuut binnen de lijnen voor Narsingh. De 25.000 toeschouwers gaven de 28-jarige vleugelaanvaller een warm applaus, ondanks zijn gemiste penalty in de Champions League-finale tegen Chelsea. Een ander klein deel Bayern-supporters dacht daar anders over en floten Robben uit wanneer hij aan de bal kwam.