dinsdag, 4. december 2012 - 17:25

Beelden schutter die op auto Patrick Brisban afloopt getoond

Diemen

De schutter die zondagochtend de 40-jarige Patrick Brisban doodschoot in zijn auto voor de woning in Diemen, stond al uren te wachten totdat het slachtoffer thuiskwam.

Zondagochtend 2 december werd rond 08.30 uur het lichaam van de 40-jarige Patrick Brisban aangetroffen in een auto op de oprit van zijn woning aan de Rietzangerweg in Diemen.

Camerabeelden
Camerabeelden hebben uitgewezen dat het slachtoffer rond 05.20 uur is doodgeschoten. Op de beelden is te zien dat de schutter uit een auto stapt, die al enkele uren voor de woning aan de Rietzangerweg geparkeerd staat. Het gaat om een donkerkleurige Volvo V70, een stationwagen, vermoedelijk van het bouwjaar 2005 - 2008. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het kenteken van dit voertuig mogelijk begint met 57.

Beelden in Opsporing Verzocht
De beelden van de dader en de auto waarmee hij daar was, zijn dinsdagavond vertoond in het programma Opsporing Verzocht. Op de uitgezonden beelden was te zien dat de dader op de auto afloopt waar Brisbane op dat moment nog in zit.

Getuigenoproep

Nadat Brisban werd doodgeschoten, is de schutter over de Rietzangerweg weggereden en linksaf geslagen de Tureluurweg in. Daarna is hij rechtsaf de Vogelweg ingereden.

Het rechercheteam is op zoek naar mensen die de omschreven auto onlangs hebben gezien, of die het voertuig in de nacht van 1 op 2 december hebben opgemerkt in of rondom de Rietzangerweg in Diemen.
Provincie:
Tag(s):