maandag, 17. september 2012 - 10:27

Bevalling live te volgen

Amersfoort

Olifant Indra van DierenPark Amersfoort is binnenkort uitgerekend na bijna 22 maanden zwangerschap. Vanaf vandaag kan iedereen Indra live volgen via drie webcams.

Vandaag is het zover; de webcams van DierenPark Amersfoort gaan om 13.00 uur live. Via de webcams kan iedereen de laatste ontwikkelingen volgen van de zwangere Aziatische olifant Indra. De bevalling kan live bekeken worden via www.babyolifantje.nl. ‘De zwangerschap verloopt zeer goed, dus wij hopen dat straks iedereen mee kan genieten van dit bijzondere moment’, volgens de dierenverzorging.

Speciaal om er vanaf het begin bij te zijn, kan men zich aanmelden voor een sms-alert. DierenPark Amersfoort verstuurt een sms-bericht op het moment dat de olifant geboren is. Het bericht kost eenmalig € 1,50, dit bedrag wordt geheel geschonken aan het Wildlife Fund. Met de opbrengt worden de olifanten in het wild gesteund.

Mensen bleven er voor op
Vorig jaar november keken er midden in de nacht ruim vijftienduizend mensen naar de bevalling van de Indische neushoorn Saar. De website waarop te zien is hoe haar dochter Sunanda geboren wordt, is door meer dan een half miljoen mensen bekeken. Na aanleiding van de positieve reacties die het DierenPark nog steeds ontvangt, zijn er bij de olifanten nu ook webcams geplaatst. De webcams zijn mogelijk gemaakt door Eurofiber, zij verzorgen het glasvezelnetwerk van DierenPark Amersfoort.



DierenPark Amersfoort verwacht dat ook de kleine olifant veel volgers zal krijgen. Fans kunnen het Najaarsabonnement aanschaffen. Voor een paar euro meer dan het entreebewijs kan iedereen de kleine olifant de rest van het jaar niet alleen via de webcams, maar ook in het echt bewonderen.
Provincie:
Tag(s):