zondag, 7. oktober 2012 - 15:59 Update: 08-07-2014 0:46

Boeiend duel in Amsterdam blijft onbeslist

(ElfVoetbal)Ajax heeft in het thuisduel met FC Utrecht twee punten verspeelt. Werd er in Utrecht nog met 0-3 gewonnen voor de beker, thuis kwam de landskampioen niet verder dan 1-1.

Na de snelle 1-0 van Ryan Babel, was het een eigen doelpunt van de jonge Fabian Sporkslede die voor de puntdeling zorgen.

Ajax begon de wedstrijd sterk. Na goed voorbereidend werk van Jody Lukoki, die de gepasseerde Derk Boerrigter verving, scoorde Ryan Babel de 1-0. In het vervolg van de eerste helft kregen bijde ploegen grote kansen. Voor Ajax misten Daley Blind, Tobias Sana en Babel grote kansen. Doelman Robin Ruiter stond sterk te keepen.

Ook FC Utrecht verstopte zich niet. Jacob Mulenga, spelend in plaats van Alexander Gerndt, raakte de paal, oud-Ajacied Cedric van der Gun miste twee mooie kansen. De 1-0 ruststand mocht dan ook een klein wonder genoemd worden.

In het tweede bedrijf was het invaller Fabian Sporkslede die onbedoeld de score weer gelijk trok. Een voorzet werd door de jongeling met het hoofd verlengd en de bal viel achter doelman Kenneth Vermeer in het doel. Ajax reageerde sterk op de opdoffer. Ryan Babel kreeg een fraaie mogelijkheid, maar zijn inzet eindigde op de paal. Na zeventig minuten legde Ajax weer een fraaie aanval op de mat. De bal kwam via Siem de jong en Ryan Babel bij Christian Eriksen terecht, maar de Deen, die de aanval zelf opzette, kwam niet verder dan een teleurstellend rollertje.

FC Utrecht hoopt in het slot van de wedstrijd de overwinning nog naar zich toe te trekken, maar Vemeer toonde zich een bekwaam doelman en hield zo de 1-1 op het scorebord.