zondag, 2. september 2012 - 15:46 Update: 08-07-2014 0:47

Bony schiet Vitesse in blessuretijd naar driepunter

[ELF-Voetbal] Vitesse heeft de rentree van Theo Janssen kleur gegeven met een overwinning. In blessuretijd schoot Wilfried Bony op fraaie wijze de ploeg van trainer Fred Rutten voorbij Feyenoord: 1-0.

Alle ogen waren vooraf gericht op Janssen, die afgelopen week officieel werd gepresenteerd bij zijn oude liefde Vitesse. Fred Rutten twijfelde of hij de 31-jarige middenvelder direct zou opstellen in het thuisduel met Feyenoord. Theater of echt? Feit is dat de van Ajax overgekomen speler de voorkeur kreeg op het middenveld boven Nicky Hofs en Simon Cziommer.

Eerste helft:

De Vitesse-supporters gaven Janssen in het GelreDome een warm onthaal. Een groot spandoek, met de tekst 'Theo welkom thuus', werd voor de aftrap getoond. Hij werd bovendien gedurende de wedstrijd toegezongen. Het waren spaarzame hoogtepunten in een eerste helft die nauwelijks kansen opleverde.

Tweede helft:

Kansen waren er wel na rust. Met name Vitesse-aanvaller Jonathan Reis was erg bedrijvig. Hij kwam oog in oog met doelman Erwin Mulder, maar laatstgenoemde voorkwam een doelpunt. Ook Feyenoorders Lex Immers, Ruben Schaken en Daryl Janmaat waren dicht bij een doelpunt. Het gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg van trainer Ronald Koeman echter opnieuw op.

Het duel leek af te steven op een doelpuntloos gelijkspel, maar goalgetter Wilfried Bony schoot Vitesse in blessuretijd naar een overwinning. De Ivoriaan ronde een voorzet van Mike Havenaar met de hak af. Een feestelijk rentree voor Theo Janssen.