zaterdag, 15. december 2012 - 9:05

Bouwvakker (54) omgekomen bij nieuwbouw Internationale School

Eindhoven

Bij een ongeval tijdens bouwwerkzaamheden bij een schoolgebouw aan de Oirschotsedijk is een 54-jarige man uit Heesch om het leven gekomen. Drie andere werknemers raakten gewond.

De vier mannen waren vrijdag 14 december aan het werk bij de nieuwbouw van de Internationale School op het terrein van de voormalige Constant Rebecque Kazerne. Tijdens die werkzaamheden is rond 14.00 uur een vloer ingestort. Drie van de mannen waren op dat moment op die vloer aan het werk. Twee van hen zijn van een hoogte van zo’n zeven meter naar beneden gevallen. Ze zijn met onder meer botbreuken opgenomen in ziekenhuizen in de regio. Het gaat om een 44-jarige man uit Macharen en een 28-jarige man uit Heesch. De derde man, een 51-jarige inwoner van Heesch, is niet naar beneden gevallen maar raakte toch lichtgewond. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Ook personeel van een traumahelikopter heeft ter plaatse bijstand verleend.

Zoektocht

De vierde werknemer was op de begane grond aan het werk. Hij raakte bedolven onder het puin en werd vermist. De hulpdiensten zijn naar de 54-jarige man uit Heesch gaan zoeken en troffen zijn stoffelijk overschot zaterdagochtend rond 0.30 uur aan. De zoektocht naar de man heeft zo lang geduurd omdat er sprake was van veel puin. Ook zijn de hulpdiensten heel omzichtig te werk gegaan omdat niet duidelijk was hoe het slachtoffer er aan toe was. Bij de zoektocht is ook gebruik gemaakt van twee speciale speurhonden.

Onderzoek

Over de oorzaak van het bedrijfsongeval is nog niets te zeggen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Arbeidsinspectie, in samenwerking met de regiopolitie Brabant Zuid-Oost. Zij zullen daar na het weekeinde mee verder gaan.
Provincie:
Tag(s):