zaterdag, 10. november 2012 - 15:22

Brandweer Breda op verkeerde been bij fatale woningbrand

Breda

Als brandweer zet je 100 procent in om mensenlevens te redden, maar ook daar worden soms cruciale fouten gemaakt. Vrijdagavond brak brand uit in een woning aan het Cannaertserf in Breda. Een invalide vrouw kwam daarbij om.

De brandweer die snel ter plaatse was, bleek met zijn hoogwerker boven het verkeerde adres te hangen. Buurman Ron Machielsen (52) van het slachtoffer vertelt zijn verhaal in BN-de Stem.

Op het moment van het uitbreken van de brand was Machielsen aan het werk als taxichauffeur toen hij werd gebeld dat er brand was aan zijn woonadres. Toen hij een kleine tien minuten in zijn straat arriveerde, zag hij een hoogwerker van de brandweer boven het dak van zijn woning hangen.

In de woning was de brandweer volop op zoek naar de brandhaard, maar kwamen er al snel achter dat de brand niet in de woning van Machielsen was, maar in de woning daarnaast.

Volgens Machielsen in de krant kon het zo fout gaan omdat de luchtbuis van de buurvrouw uit zijn dak komt. Daar kwam de rook uit. De brandweer ging er dus vanuit dat ze bij mij moesten zijn. In mijn huis.

De brandweer snelde zich naar de woning van zijn invalide buurvrouw, die rolstoelafhankelijk is, maar de hulp kwam te laat. Machielsen zegt tegenover de krant dat de brandweer niets valt te verwijten. "Het is bijna logisch dat ze dachten dat de brand in mijn huis was. De luchtafvoer waar de rook uitkwam zit op mijn dak." Hij vindt het eerder een gruwelijke samenloop van omstandigheden. "De brandweer is denk ik wel twintig minuten bezig geweest in het verkeerde huis."
Provincie:
Tag(s):