dinsdag, 1. mei 2012 - 22:34 Update: 08-07-2014 0:52

Cambuur doet goede zaken, Go Ahead geeft voorsprong weg

Maastricht

(Elfvoetbal) Cambuur Leeuwarden heeft dinsdag in Maastricht goede zaken gedaan in de eerste ronde van de play-offs om promotie/degradatie. Go Ahead Eagles gaf in de slotfase een overwinning uit handen.

Cambuur, dat op bezoek ging bij MVV Maastricht, won met 0-2 en staat daardoor met één been in de volgende ronde. Na dik tien minuten spelen zorgde Martijn Barto voor het eerste doelpunt van de Friezen. In de tweede helft breidde Leon Hese de voorsprong uit naar 0-2.

Komende zaterdag treffen beide ploegen elkaar opnieuw in Friesland. De winnaar gaat door naar de volgende ronde, waarin de nummer zestien van de Eredivisie de tegenstander is. Dit lijkt vooralsnog VVV-Venlo te worden.

In Deventer stond de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch op het programma. Marnix Kolder bracht de ploeg uit Overijssel na een halfuur op voorsprong. Een overwinning leek eraan te komen voor Go Ahead, maar acht minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Jeffrey Buitenhuis voor de gelijkmaker.

Zaterdag spelen beide ploegen de return. De winnaar van deze confrontatie neemt het op tegen de nummer zeventien van de Eredivisie. Dit wordt De Graafschap of Excelsior.