zondag, 12. augustus 2012 - 16:11 Update: 08-07-2014 0:47

Cissé schenkt Feyenoord driepunter in Galgenwaard

Utrecht

(Elfvoetbal) Feyenoord is het nieuwe seizoen goed begonnen. De Rotterdammers boekten een nipte overwinning op bezoek bij FC Utrecht. Aanvaller Sekou Cissé maakte het enige doelpunt in De Galgenwaard (0-1).

FC Utrecht wist dat het een lastige opgave zou worden tegen Feyenoord. De Domstedelingen wisten al elf comptitieduels op rij niet te winnen van de Rotterdammers. De thuisploeg begon wel vastberaden aan de eerste wedstrijd van het seizoen. Nana Asare kreeg na ruim een kwartier spelen twee goede kansen. De middenvelder wist Erwin Mulder niet op de proef te stellen. Een kopbal en schot troffen geen doel.

Drie keer op rij Cissé
De eerste kans voor Feyenoord kwam op naam van Cissé. De Ivoriaan probeerde het van afstand. Utrecht-doelman Robbin Ruiter hoefde zich niet bovenmatig in te spannen. Nadat aan de andere kant Mulder Asare van scoren af hield, kwam Feyenoord beter in de wedstrijd. Darryl Janmaat was met een schot voorlangs dichtbij de openingstreffer. De rechtsback kwam niet tot scoren, maar Cissé wel. Het was voor de Ivoriaan zijn derde doelpunt in drie opeenvolgende competitiewedstrijden.

Feyenoord controleert
De spits kopte kort voor de pauze op aangeven van Ruben Schaken de 0-1 tegen de touwen. De Rotterdammers gingen met een voorsprong de rust in en het doelpunt deed Feyenoord, nog zonder verdediger Joris Mathijsen, goed. Lex Immers kreeg al snel in de tweede helft een grote mogelijkheid om de score te verdubbelen. De Hagenaar passeerde Ruiter, maar zijn inzet werd voor de lijn gekeerd door een oplettende Utrecht-verdediger. Feyenoord controleerde het duel, maar verzuimde de 0-2 te maken.

Utrecht probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren. Trainer Jan Wouters bracht onder meer Cedric van der Gun binnen de lijnen. Het mocht niet baten. Feyenoord hield stand. Aanvoerder Stefan de Vrij werd nog gevaarlijk met een kopbal. Ruiter behoedde Utrecht echter voor een grote nederlaag.