woensdag, 28. november 2012 - 11:20 Update: 08-07-2014 0:29

Dacia Lodgy scoort laag in EuroNCAP botsproef

Den Haag

In de jongste serie van de EuroNCAP botsproeven hebben dertien van de veertien geteste auto’s de maximale score van vijf sterren behaald.

Het scoren van vijf sterren is de norm geworden. Populaire modellen zoals de Volkswagen Golf en de Ford Fiesta behalen evenals nieuwe modellen zoals de Opel Mokka en Ford Kuga de hoogst haalbare score in de Europese botsproeven. Slechts één auto blijft achter bij de norm; de goedkope Dacia Lodgy haalt drie sterren.

Dacia Lodgy standaard geen ESC
Bij de Dacia Lodgy loopt een voetganger bij een botsing op veel plaatsen op en rond de motorkap ernstig hoofdletsel op. Ook scoort de Lodgy op het onderdeel actieve veiligheidssystemen laag vanwege het ontbreken van de ESC. ESC zit niet standaard op de Dacia. Daarom is deze optie niet meegenomen in de botsproef.

In Nederland is ESC bij de Dacia Lodgy een gratis optie. De ANWB is kritisch en vindt ESC slechts als optie ontoereikend. De bond pleit ervoor dat ESC standaard bij elke nieuwe auto wordt ingebouwd en roept Dacia op dit ook door te voeren.
Categorie:
Tag(s):