vrijdag, 7. december 2012 - 18:17

De NS rijdt ook zaterdag met aangepaste dienstregeling

Vanwege de verwachte strenge vorst past de NS uit voorzorg ook op zaterdag 8 december de dienstregeling aan. Bij een aangepaste dienstregeling rijden er in de brede Randstad halfuursdiensten in plaats van kwartiersdiensten.

Door deze aanpassing is er meer ruimte in de dienstregeling om eventuele verstoringen als gevolg van het weer op te vangen, en is de NS in staat betrouwbare reisinformatie te geven aan hun reizigers. Dit meldt de NS op haar site.

ProRail zet extra winter- en storingsploegen in en heeft hulplocomotieven paraat staan om eventuele problemen snel op te lossen. NS zet bovendien extra personeel in om de reiziger zo goed mogelijk te van dienst te zijn. Ondanks de inzet van de aangepaste dienstregeling kunnen zich nog steeds onverwachte verstoringen voordoen waar u hinder van kunt ondervinden.

NS Hispeed rijdt volgens de normale dienstregeling. Fyra is toeslagvrij voor binnenlands verkeer. Reizigers voor NS Hispeed-treinen adviseren we indien nodig eerder op reis te gaan, en meer tijd in te plannen voor eventuele overstappen.

De NS laat weten dat voor zaterdag de volgende aanpassingen gelden in verband met het weer:

Zo rijden er minder intercity's op de trajecten:Den Haag Centraal-Utrecht, Rotterdam-Amersfoort-Deventer, Amsterdam-Enkhuizen: minder Intercity’s,Nijmegen-Utrecht-Schiphol en Utrecht-Zwolle: minder Intercity’s (er vallen 2 treinen uit) Er rijden geen rechtstreekse intercity's tussen: Den Haag Centraal-Schiphol-Lelystad en Utrecht-Almere.

Op de trajecten Amsterdam-Den Haag-Rotterdam-Dordrecht en Amsterdam-Alkmaar/Schagen rijden minder Sprinter en minder intercity's. En minder Sprinters tussen Rotterdam-Maassluis West en Utrecht-Breukelen.

In verband met werkzaamheden gelden de volgende aanpassingen:
Amsterdam-Utrecht: Tot 16.45 uur geen rechtstreekse intercity’s, een deel van de intercity’s wordt omgeleid en stopt niet in Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Amstel.
Amsterdam-Amersfoort: Tot 16.45 uur minder intercity’s.
Amsterdam Centraal-Amsterdam Bijlmer ArenA: Tot 16.45 uur geen treinen, reizigers kunnen gebruik maken van de GVB-Metro.

De NS werkt voor de zaterdag de Reisplanner bij en raadt reizigers aan hun reis zo kort mogelijk voor vertrek te plannen voor een zo actueel mogelijk reisadvies.
Provincie:
Tag(s):