zondag, 18. november 2012 - 14:19

Diep in duinen begraven stoffelijk overschot is vermiste Frank Temme

Zaterdag is vast komen te staan dat het stoffelijk overschot, dat donderdag 15 november jl. diep in de Schoorlse duinen begraven werd aangetroffen, van de sinds 7 maart jl. vermiste Frank Temme is.

'De identiteit van het lichaam werd vastgesteld tijdens de autopsie bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)', meldt de politie zondag.

Grondverstoring
Afgelopen donderdag werd tijdens een verkenning van het terrein in de duinen door politie en medewerkers van defensie een grondverstoring aangetroffen. Bij nader onderzoek bleek op deze locatie een lichaam begraven te liggen.

Door medewerkers van het NFI is het lichaam geborgen, waarna het vrijdagavond vanuit de duinen kon worden overgebracht naar het NFI in Rijswijk.

Aanhouding
Hier vond zaterdag de autopsie plaats, waarbij werd vastgesteld dat het om de vermiste 23-jarige Frank Temme uit Heerhugowaard gaat. Hij is door een misdrijf om het leven gebracht. Op donderdagmiddag 15 november is een 23-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Frank Temme.

De verdachte is in verzekering gesteld en wordt woensdag 21 november a.s. voorgeleid aan de rechter-commissaris te Alkmaar.

'Het onderzoek naar de omstandigheden waaronder Frank Temme om het leven is gekomen is nog in volle gang', aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):