zondag, 16. december 2012 - 9:33

Dode bultrug in opdracht Naturalis weggehaald

Den Burg/Texel

Het overlijden van de gestrande bultrug is zondagochtend om 10.15 uur ook door de gemeente Texel bevestigd. Eerder zondagochtend stuurde Lenie 't Hart rond 09.10 uur al een tweetbericht dan Johannes de bultrug niet meer leefde.

Laatste poging
Lenie 't Hart was zondagochtend rond 06.45 uur weer onderweg gegaan naar de zandplaat De Razende Bol tussen Den Helder en Texel om samen met haar team van de zeehondencrèche een laatste poging te gaan ondernemen om het dier naar open zee te krijgen. Maar het team constateerde volgens Leni ’t Hart zondagochtend dat het dier is overleden.

Zaterdagavond actie gestaakt
Het team waarmee Leni ’t Hart zaterdag ook al in de weer was om het dier te redden staakte zaterdagavond hun pogingen. ‘Onze medewerkers blijven vannacht in Den Helder en ik ga ze morgen versterken’, twitterde ze zaterdagavond rond 23.00 uur.

Gebiedsverbod
Bij de pogingen die Lenie ’t Hart de afgelopen dagen probeerde te ondernemen werd zij en haar team tegengehouden door de politie die het gebiedsverbod rond de bultrug handhaafde.

Marianne Thieme
Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren deed zaterdag nog een verzoek aan minister Kamp om het gebiedsverbod in te trekken, zodat er een laatste reddingspoging kon plaatsvinden.

Marianne twitterde zaterdag dat ‘Lenie 't Hart een kans moet krijgen voor een laatste reddingspoging’. Lenie 't Hart zou contact hebben gehad met Alexander Pechtold voor bemiddeling met de burgemeester van Texel om het gebiedsverbod eraf te krijgen.

Naturalis
In opdracht van Naturalis in Leiden wordt het dier zo spoedig mogelijk door Rijkswaterstaat van de zandplaat weggehaald. Tot nader orde blijft het gebiedsverbod van kracht. Dit betekent dat er geen onbevoegde personen in de buurt van het dier en het gebied mogen komen.
Provincie:
Tag(s):