vrijdag, 23. november 2012 - 18:57

Dodelijke schietpartij Badhoevedorp lijkt afrekeing in criminele milieu

Badhoevedorp

Een rechercheteam van 25 politiemensen is sinds vrijdagmiddag volop bezig met het onderzoek naar de toedracht van de schietpartij op de Nieuwemeerdijk. 'Inmiddels lijkt het erop dat een en ander zich heeft afgespeeld in het criminele milieu', meldt de politie zaterdag.

'Ook is de identiteit van de betrokkenen vast komen te staan. Het overleden slachtoffer is een 41-jarige Amsterdammer, de twee gewonden zijn een 51-jarige Haarlemmer en een 33-jarige IJmuidenaar. De beide Haarlemmers zijn niet levensgevaarlijk gewond geraakt', aldus de politie.

Van de daders ontbreekt momenteel nog elk spoor. De politie is ook nog steeds op zoek naar de vluchtauto. Getuigen die de politie nog niet hebben gesproken en wel iets hebben gezien of gehoord wat mogelijk met dit incident te maken heeft, worden vriendelijk verzocht alsnog contact op te nemen

Eerdere berichtgeving vrijdag:
Bij een schietpartij in Badhoevedorp is vrijdag aan het eind van de middag een dode gevallen. Twee anderen raakte gewond. Dat maakt een woordvoerder van de politie Kennemerland bekend.

De politie kreeg vrijdagmiddag omstreeks 17.15 uur een melding van een schietincident op de Nieuwemeerdijk. Hierbij is een 41-jarige man dodelijk getroffen en twee andere mannen zijn gewond geraakt. Van één van de gewonden is alleen bekend dat het om een 52-jarige man gaat.

De daders reden na het incident weg in vermoedelijk een klein model grijze personenauto. Zij vluchtten over de Nieuwemeerdijk richting de A9. De politiehelikopter werd ingezet bij een zoekactie. De auto is nog niet aangetroffen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Momenteel is de politie bezig met een uitgebreid sporenonderzoek. De Nieuwemeerdijk blijft voorlopig afgesloten voor alle verkeer.

Wouter Laumans van de Nieuwe Revu twittert ''dat het dodelijke slachtoffer Martin H. is. Hij kreeg ooit landelijke bekendheid bij gijzeling in Helden. De vader van H. zit momenteel vast in verband met een grote drugszaak''.
Provincie:
Tag(s):