zondag, 9. december 2012 - 16:57 Update: 08-07-2014 0:44

Doelpuntenregen in Friesland levert geen winnaar op

[ELF-Voetbal] sc Heerenveen en Roda JC hebben in Friesland de neutrale toeschouwer verwend. In een waar spektakelstuk verdeelden beide ploegn de acht doelpunten keurig: 4-4. Dit is met name zuur voor de thuisploeg, die in de slotminuten een 4-2 voorsprong weggaven.

De ploeg van de onder druk staande Marco van Basten begon sterk aan het duel. De openingsfase was voor de thuisploeg, maar via Sanharib Malki kreeg Roda JC de eerste kans van de wedstrijd. Enkele minuten later scoorde Filip Djuricic echter de 1-0 voor Heerenveen. De Serviër ging met de bal aan de wandel en eenmaal bij het zestienmetergebied aangekomen, haalde hij uit. Het harde schot werd nog wel aangeraakt door doelman en naamgenoot Filip Kurto, maar dit was onvoldoende: 1-0.

Voorbij het half uur nam Roda JC meer initiatief. De ploeg viel meer en meer aan en uit een vrije trap werd het 1-1. Oud-Heerenvener Mark-Jan Fledderus kopte de bal in het doel van de Friezen. Hierna nam Heerenveen het spel weer over en via een schitterende stift van Rajiv van La Parra werd het 2-1. Uit blijdschap sprintte de vleugelaanvaller op Van Basten af, die de aanvaller niet kon houden en met hem op de grond viel.

In het tweede bedrijf begon Roda JC sterk. De ploeg wist veel kansen bij elkaar te voetballen, maar Krisztián Németh en Mitchell Donald kregen het niet voor elkaar te scoren. Alfred Finnbogason deed dit aan de andere kant wel en maakte zodoende de onverdiende 3-1. Hiermee leek het duel in de tas voor de gastheren, maar niets bleek minder waar. een klein kwartier voor tijd zorgde Bart Biemans voor de aansluitingstreffer; het bleek de opmaat voor tien bizarre minuten.

Enkele minuten na de 3-2 was het namelijk alweer 4-2. Van la Parra schoot uit de rebound raak. Weer even later verzorgde Malki voor de 4-3 en begon de thuisploeg te wankelen. Uiteindelijk viel de ploeg ook. Met een fraaie goal zette Guus Hupperts de 4-4 eindstand op het bord.